Wednesday, May 18, 2011

kenyir 2011 - part 3

day 3

last day kami kat kenyir... nothing much to do except packing. para pemancing pon dah tarik mata kail masing-masing.baba kholiq & geng dia sempat lagi pergi swimming pagi tuh.mama ab? sorry!! kholiq terchenta tak bangun lagi...kitorang pon banyak abehkan masa atas bot tu ngan posing.ada jugak yang layan karok...in schedule, we expected to arrive the tnb dam at 11am...so...x banyak masa yang ada... posing je la sebelum terlambat.haha
dah nak balik, baru nak berjinak-jinak ngan tangga

botman yang rajin layan anak saya.hehe.terima kasih =)

so..dlm kul 1130 am, kitorang selamat tiba di tnb dam...down here is our group photo...see...the yougest participant..haha my little kholiq ;)
 
our team, upmcs + pes/jsas/fpas
ni la rupa bot kitorang...besar dan sangat selesa!
mama lisa ada tanya pasal tido. hehe..memang setiap masa, kitorang dalam bot je..tido pon dalam bot,makan,masak...semua aktiviti buat atas bot exept kalau bot tu berenti sumwhere else, kt boleh la buat jungle trekking ke...kalau ada request la kann...but dont worry.this type of boat memang tip top.convinient sangat,bot ni 2 tingkat.1st floor equiped with 2 toilet, dapur, tempat makan, astro, karaoke..tingkat atas ada 10 katil double decker & 2 katil single.soo...22 orang leh muat untuk 1 bot.belum kira kat bawah.muat lagi nak sumbat tuh.hehe..
iklan sekejap.tp bukan objek yang bernyawa tu yek...phone no tokey bot tu ada kat situ
so...kali ni bajet besar sikit sebab ramai exec yang join..so bot memang sangat2 selesa..compared ngn trip dulu...tangkat muat jek.orang dulu yg join mmg otai.dah besa masuk keluar hutan.tak kesah sangat ngan condition bot asal leh tido dah kira ok!hihi.. so bot yang macam ni... RM2500 untuk 3 hari 2 malam,25 orang tapi....kalau orang sikit, caj lain sket kira RM300/pax untuk 3hari 2 malam..oh ya..stok makanan bawak sendiri.tp jgn risau,tong gas provided & peti ais lak kn tny dlu ngn tokey bo wether dorang provide ke tak.soo..boleh lah plan trip to kenyir dengan family pasni ;D

sebelum tolak ke serdang, seperti biasa singgah dulu layan satar, pais beli kepok2 sket kat geliga...mama ab tak pernah tau port ni until join outdoor trip last few years to cherating.big boss yang bawak.hakhak...malu! orang tranung pon dok tauuu... ;p (besa blk kl malam daaa...mana sempat nak makan satar,kedai dah tutup.lol!)

ini pais....sedap!
only 1 meal yang sempat baba kholiq snap..yang lain? sori guys..tak sempat sbb lapar sangat.hakhak.. (tapi satar yang dikatakan pemes tu x brape sedap sangat.ooppsss eheh).after having a lunch, we heading to serdang.yosh~ babai terengganu.tunggu kepulanganku bulan jun nnt yek & say hello to merang!!i'll have a family day over there ;)

*adui..jam teruk.pkul 11 baru sampai serdang.mamposss...esok masuk keje.erk!

3 comments:

Lisa Hz said...

mak aihhh..! beso tuu bot! xtau plak ade bot2 cmtu kt kenyir. mmg sesuai sgt pg with company trip kn.. masak2 lg. impressive entry la ab =)

nordiani@env.upm.edu.my said...

mama lisa, bagi kaki pancing..mcm syurga la ;p tp bagi kaum2 ibu...maybe akn rasa bosan sket kut..sbb takde keje lain dr masak!eheh...tp xpe..astro ade, karok ade takpon juat relax..layan mag.best gk kann ;p

mariaariffbaby.com said...

mmg menarik!
harus suggest gak kat bos kak intan ni :D